4 млн. лева трябват за Драматичния театър в Пловдив

11515
4 млн. лева трябват за Драматичния театър в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Цялостният ремонт на Драматичния театър в Пловдив ще струва 4 милиона лева, каза днес директорът на театъра Кръстьо Кръстев, предаде БГНЕС.

Точно преди година кълба дим се извиха над Драматичен театър - Пловдив, а актьорите и градът осиротяха без сцена. Бяха събрани 85 000 лева от дарения, застрахователите платиха 196 000, но тези пари не стигат за ремонта на сградата. Директорът на театъра разказа, че предишното правителство е отказало да одобри проекта за ремонт.

1 200 000 лева бяха обещани преди месеци от Стефан Данаилов, който се нае да ги осигури чрез Министерството на финансите, но тези пари така и не стигнаха до сметката на театъра. Театралният колектив разчита на политиците да предвидят необходимите средства за ремонта в един следващ бюджет. Трудностите и оскъпяването на възстановителните дейности идват оттам, че изгорелите стари системи не могат да се подменят със същите, защото изискванията на ЕС са твърде променени. На този етап театърът продължава да играе по начина, по който оцелява вече една година - на чужди сцени и с много гастроли. А пловдивчани се надяват някой ден "Драмата", наследник на първия български театър у нас, да отвори отново врати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com