АБВ: На ГЕРБ не може да се разчита

27890
АБВ: На ГЕРБ не може да се разчита

Политическа партия АБВ следи с особена тревога последния политически завой на ГЕРБ, който за сетен път показва непредвидимостта и несигурността в действията на тази партия. Това става ясно от официална позиция на партията на Георги Първанов.

Ние първи заявихме становище, че исканата от президента Плевнелиев актуализация на държавния бюджет и разрешаването на служебното правителство да договаря тегленето на огромни дългове е абсолютно неприемливо. Новото правителство след изборите ще има възможност да направи анализ и да предложи промени в закона до края на годинат, уточняват от АБВ

Грешки за милиони

Вчерашното извънредно заседание на Народното събрание по отношение на актуализацията на държавния бюджет очерта някои много интересни п...

Последвалият политически отговор показа пълната неспособност на политическите сили да се справят с този не особено сложен проблем. Те на практика формираха една нова и безпринципна коалиция между ДПС и ГЕРБ в Народното събрание, подпомогната с предложения от президента и министър-председателя. БСП от своя страна се оказа бламирана от собственото си правителство, в което участват и членове на партийното ръководство, констатират от АБВ.

Днес ГЕРБ отново направи обратен завой и зачеркна всичко, което отстояваше през последните дни. Така пропадна и възможността да бъде променен бюджета на НЗОК с вътрешни резерви, по което имаше консенсус. Българските граждани добре виждат, че политиката в България отново става залог на лични емоции и амбиции на политически лидери. Тяхната непредсказуемост и неспособността на президента, министър-председателя и политическите сили да формулират елементарен консенсус ги прави вкупом вредни за обществото, казват от АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика