БСП предлага намаление на ДДС за бебешките стоки от 20% на 5%

7250
БСП предлага намаление на ДДС за бебешките стоки от 20% на 5%
Снимка: БГНЕС

От 2006 до 2014 година разходите за отглеждане на дете до три години са се увеличи от 200 на 267 лева месечно. "БСП лява България" внася предложение за намаляване на данъчната ставка от 20% на 5% за бебешки стоки и помощни средства за деца и възрастни с увреждания, каза лидерът на БСП-"Лява България" Михаил Миков, цитиран от БНР.

Новото ДДС трябва да обхване храните за кърмачета, памперсите, детските столчета за автомобил, приспособленията за хора с увреждания.

Миков: Манолова има всички шансове за омбудсман

Мая Манолова има всички шансове да бъде следващият омбудсман на България, заяви лидерът на БСП Михаил Миков. По повод спекулациите, че ...

"Знаете, че миналата година с "Бюджет 2015" бяха замразени всичките тези социални плащания на ниво от 2014 г. и сега са през 2015 година. Това е малка стъпка и знак с оглед тежката демографска криза, която съществува в страната. 40 000 деца по-малко се раждат. Това е един сигнал, че трябва да се търсят постоянно мерки в тази посока, за да се облекчи отглеждането на дете", заяви Миков.

Социалистите обсъдиха темата с представители на неправителствените организации, които са одобрили предложението. Миков изтъкна, че то е разумно. Според него разходът за реализирането на идеята е пренебрежимо малък и очаква подкрепа от всички партии. "Не може фискализмът да е водещ при всяко едно решение. Пренебрежимо малък разход. А особено като намалява раждаемостта, мисля, че се реализират и иконимии от това. Става въпрос за пренебрежимо малка стъпка. Ще го изчислим постепенно", каза той.

Миков коментира в социалната мрежа Facebook референдума в Гърция. Според него лявото и демокрацията могат да вървят заедно.

"Това ми дава надежда за възраждането на социална Европа", заяви лидерът на БСП Михаил Миков. Според него референдумът в Гърция показа и още нещо - как пряката демокрация може да се използва, за да сплоти, а не да разедини един народ. "От всичко това можем да се поучим и ние по нашия път към пряката демокрация тази година", посочва още лидерът на левицата. 

Миков: Няма драми в промените

Няма драма в промените. Смятам, че и занапред Кристиан Вигенин и Антон Кутев ще продължат да работят с опита и знанията си за резулта...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика