Бареков чака да падне имунитетът на Борисов, нарече "Протестна мрежа" обслужващ персонал на мутрите

35815
Бареков чака да падне имунитетът на Борисов, нарече "Протестна мрежа" обслужващ персонал на мутрите
Снимка: БГНЕС

Николай Бареков очаква, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще дава обяснение във връзка със сигнала на председателя на ББЦ срещу бившия премиер когато това Народно събрание и сегашното правителство окончателно си отидат. Причината - тогава Борисов нямало да има имунитет.

Десните избиратели да бъдат много внимателни, когато гласуват, смята Бареков. Те трябва да са наясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов освен, че е бил член на БКП и агент на Държавна сигурност, той е готвен в продължение на 30 години от службите да създаде политически проект, предупреди той.

От Комисията по досиетата: Бареков е подсъден за документите за Борисов

Според документите, които притежава Комисията по досиетата, Бойко Борисов не е бил част от Държавна сигурност. Това обаче е малкият про...

Коментарът му е във връзка с изпратеното до главния прокурор Сотир Цацаров писмо, в което го уведомява, че разполага с оригинални документи, които освен това доказват и участието на Борисов и ключови фигури от ДПС в извършването на редица много сериозни, изключително брутални престъпления през последните години. „Всичко това се съдържа като данни в архивите на МВР. Това са разработки, които самото вътрешно министерство е създало за дейността на Борисов", обясни лидерът на ББЦ пред Радио "Фокус".

Той съобщи, че ще предаде документите в прокуратурата, когато бъде призован от главния прокурор. Бареков изрази надежда да започне разследване и предположи, че най-вероятно Борисов, който вече няма да има имунитет след падането на кабинета, ще трябва да дава обяснения и може да се стигне до неговия арест преди изборите.

Бареков каза още, че се оформя една коалиция между ГЕРБ и ДПС. Това се потвърждава и от желанието и на двете формации да се гласува актуализация на бюджета. "Тези пари ще бъдат харчени от следващото правителство. Иначе казано, ако г-н Борисов овладее държавните ресурси с помощта на ДПС, той ще има 7 милиарда, които ще му послужат за тотално харчене и кражби", коментира Бареков. "Те фалираха една банка, заедно сега ще попълват "празнините" в здравната каса. Да гласуваш едни актуализации преди реформи е истинско ограбване на хората. За да има смисъл от харченето на пари от държавата – в социалната сфера, в здравеопазването, ако щете и за магистрали, трябва да се направят необходимите реформи. Трябва да спрат кражбите от обществените поръчки и да може да се избира между няколко здравни каси", заяви лидерът на ББЦ.

Междувременно Бареков отвърна и на отказа на "Протестна мрежа" да се срещне с него. "Новият" политик нарече "Протестна мрежа" "обслужващ персонал на мутрите и олигархията" и заяви, че "от вас не може да се очаква друго, освен фалшификации и манипулации". Причината - "Протестна мрежа" отказали да се запознаят "с престъпленията на своя вожд и учител Бойко Борисов".

Агонията на "Мазника" и "Буда" започна и ще приключи до месец

"Агонията на Бойко Борисов започна днес. Известният като агент „Мазника“ и агент „Буда“ ще приключи за не повеч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика