Бареков към Ердоган: Плевнелиев и Борисов излагат България

19202
Бареков към Ердоган: Плевнелиев и Борисов излагат България

Николай Бареков публикува на в личния си блог barekov. com видео обръщение към турския премиер Реджеп Тайип Ердоган.

"Правя това обръщение към турския премиер г-н Реджеп Ердоган в качеството си на български гражданин, който пръв зададе два публични въпроса към българския държавен глава Росен Плевнелиев и все още нямаме отговор на тези въпроси", се казва в обръщението.

"Г-н Ердоган, обръщам се към Вас като български гражданин с цялото ми уважение към институцията и държавата, която представлявате. Правя към Вас граждански иск турската държава и турските политици да не злоупотребяват с ниското ниво на българските политици. Нашите политици в лицето на Бойко Борисов и Росен Плевнелиев се изкушават да заиграват с Вас с цел облагодетелстване с гласовете на турските граждани, имащи право да гласуват в Република България.

Бареков зададе два въпроса към Плевнелиев

След поредица от скандали около президента Росен Плевнелиев журналистът Николай Бареков се обръща в личния си блог barekov.com към държ...

Уверявам Ви, че г-н Плевнелиев и г-н Борисов не са на необходимото международно ниво и по този начин излагат моята родина, Република България, във Вашите очи, в очите на международната общност и още по-лошо - в очите на българските граждани.

Чрез Вашето оръжие Касим Дал, вие поставихте унизителни искания към българската държава и то в нелепото присъствие на българския държавен глава, г-н Росен Плевнелиев.

Използвам това видео обръщение към Вас, за да заклеймя насилието, което вашето правителство употреби срещу мирните демонстранти на площад "Таксим" и да Ви напомня, че Вашата държава продължава да дължи обезщетение от порядъка на 10 млрд. златни лева към българските бежанци от Одринска Тракия от 1925 г.

Благодаря Ви за вниманието".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com