Басейн в Свиленград е забранен за сирийци заради "заболявания по краката"

6345
Басейн в Свиленград е забранен за сирийци заради "заболявания по краката"
Снимка: Getty Images / Guliver

На сирийци им е забранено да ползват басейн в Свиленград наравно с българите. Забраната била валидна само за бежанците, които нямали право да се къпят във водата, а сред потърпевшите бил братът на известния режисьор Нидал Алгафари - Басел. Алгафари съобщи за случаям в ефира на bTV. 

Басел Алгафари е сириец и е у нас от две години. Има малък ресторант и припечелва добре, дотолкова, че да отвори втори. Той казвам, че обича родината си, но и тук му харесва. Когато отива на басейн в Свиленград, разбира, че националността му е проблем.

Нидал Алгафари размаза "с любов" интернет трол, тормозещ жена му

Изключително обяснение в любов направи пиар експерктът Нидал Алгафари на съпругата си Мадлен Алгафари. Нидал Алгафари стори това в типи...

"Аз му казах, че съм от Сирия, той ми каза – съжалявам, забранено е да влизате в басейна”, разказва Басел за разговора си с персонала на басейна. Скандалното посрещане става пред очите на негова приятелка, която се оказва единствена от компанията, която получава правото да плува в басейна, защото е българка. 

Работникът, отказал достъп на хората до водата, не пожела да коментира. Оказва се, че това не е първия случай, в които гонят сирийци от този басейн.

Някои от клиентите обаче се притесняват. "Идват от места от където не се знае с какви, как са допуснати до тука и така нататък”, казва Марио Петров, посетител на басейна.

В разговор по телефона собственикът на басейна отрече сирийските граждани да са забранени гости. Той поясни, че единственото правило за посетителите е да са прилично облечени. 

Нидал Алгафари: Има нещо гнило около терористичните актове в Париж

Има нещо гнило около терористичните актове в Париж, заяви Нидал Алгафари пред Нова телевизия. "Първо казаха, че двамата терористи са в...

Нидал Алгафари, брат на потърпевшия, твърди че собственикът на басейна му е казал, че е забранено за цигани и сирийци. Той е аргументирал забраната с това, че „имат заболявания по краката и това дразнело българите в басейна”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com