Бобева: Следващото правителство ще решава за VII блок на АЕЦ "Козлодуй"

21845
Бобева: Следващото правителство ще решава за VII блок на АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

Прекалено много се спекулира около оставката. Само премиерът може да каже кога ще бъде подадена тя и ще го направи в следващите часове. Това заяви вицепремиерът Даниела Бобева след заседанието на Министерския съвет, предаде "Фокус". По време на събитието тя коментира ситуацията около VII блок на АЕЦ "Козлодуй".

Бобева бе категорична, че не е подписван никакъв окончателен договор с Westinghouse, а в рамките на днешното последно заседание единствено е приет доклад за свършената досега работа.

Приключиха процедурите за изграждане на VII блок на "Козлодуй"

Всички процедури относно изграждането на VII реактор на АЕЦ "Козлодуй" са преминали успешно, информира БГНЕС. "Проектът на споразумени...

"Обсъдихме това, което досега е извършено, и оставяме на следващото правителство да препотвърди свършеното и да продължи нататък с проекта в неговото развитие, включително и по отношение на финансовия модел", обяви Даниела Бобева. По думите й има "доста дълъг път да се извърви, преди проектът да стане реалност", информира БГНЕС.

В приетия доклад се говори за предварителна сума от около 5 млрд. щатски долара. Проведени са шест или седем тура преговори с Westinghouse, а последните такива са отпреди десет дни, разкри Бобева. Тя допълни, че на този етап всякакви цифри около проекта са предварителни и предстои да се изясняват при следващи преговори

Всички постигнати до този момент резултати са обобщени в приетия доклад, а следващото правителство ще реши какво да прави оттук нататък.

От изказването на Бобева пред медиите стана ясно, че по нейна информация вчера не е подписван никакъв договор за заем между Българския енергиен холдинг (БЕХ) и "Газпром".

Westinghouse получава част от VII блок, но не и от БЕХ

Американската компания Westinghouse няма да получи дял от Българския енергиен холдинг. Слуховете за обратното отрече шефът на АЕЦ &bdqu...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика