Борисов потвърди писмено желанието на ГЕРБ Даниел Георгиев да напусне

25147
Борисов потвърди писмено желанието на ГЕРБ Даниел Георгиев да напусне
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска писмено депутатът от парламентарната група на партията Даниел Георгиев да бъде изключен от групата, предаде БГНЕС.

Тази сутрин Борисов изпрати писмо, подписано лично от него в деловодството на Народното събрание. В него той иска "изключване на народния представител Даниел Георгиев от ПГ на ПП ГЕРБ". По всяка вероятност новината ще бъде оповестена в пленарна зала на следващото заседание на парламента следващата седмица.

Депутатът от ГЕРБ Даниел Георгиев си спечели редица иронични подмятания и прякори като "булката-беглец" от страна на медиите, тъй като четири пъти за денонощие смени партийните си предпочитания.

Синът на кмета на Ботевград трети мандат Георги Георгиев първоначално поиска да напусне парламентарната група на ГЕРБ с идеята да се присъедини към "България без цензура", като пусна заявление за това в парламента. След това Георгиев свика брифинг в Народното събрание и обяви: "Искам и оставам в ГЕРБ." Георгиев обясни, че бил депозирал две молби в Народното събрание. Целта на първата била да покаже, че "има субекти, които искат да има такава входирана молба". Втората отразявала убежденията му и анулира молбата за напускане. Депутатът сам нарече реакцията си "нестандартна", а целта била да затвърди "доверието в хората около себе си". Георгиев обясни, че е бил провокиран от "внушенията", създавани от медиите, че ще напуска ГЕРБ.

По-късно от ББЦ съобщиха, че Даниел Георгиев окончателно е напуснал ГЕРБ и е отишъл при Николай Бареков. Пред бургазлии Бареков обяви, че Георгиев е бил принуден с физически и психически натиск от Борисов, Цветанов, Велчев и Цачева да подаде втора молба за връщане в ГЕРБ, след като депозира напускането си.

След тези рокади Георгиев каза, че остава в ГЕРБ и не напуска парламентарната група. После, по думите му, отиде в Бургас и застана до Бареков, за да го поздрави, защото неговият проект бил десен.

На 22 май Изпълнителната комисия на ГЕРБ освободи единодушно депутата Даниел Георгиев като член на партията и го призова да напусне парламента. Мотивът за изключването на Георгиев е уронване на престижа и авторитета на ГЕРБ.

„Булката беглец” Даниел Георгиев бе изключен от ГЕРБ

Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията и го призова да напусне поста си като народен предствител. Мотивът е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика