Българките ще са най-затлъстелите европейки през 2030 г.

6706
Българките ще са най-затлъстелите европейки през 2030 г.
Снимка: Thinkstock/Guliver

По прогноза на Световната здравна организация през 2030 година в Европа ще има безпрецедентно високо ниво на затлъстяването, съобщи Ройтерс. Прогнозата е особено лоша за българките, които според експертите ще са най-затлъстелите в цяла Европа, наред с белгийките, съобщава БТВ.

Изследването показва тревожна картина на нарастване на затлъстяването в цяла Европа. Необходими са спешни мерки, за да се промени тази тенденция, заяви д-р Лора Уебер от Британския здравен форум, цитирана от британски медии.

Разделение и в затлъстяването - на шест типа

Учени установиха, че могат да разделят затлъстелите хора в света на шест типа, пише БГНЕС, позовавайки се на "Индипендънт". Проучванет...

Според експертите на СЗО най-тежко е положението в Ирландия. Там през 2030 г. 89% от мъжете и 85% от жените ще страдат от наднормено тегло или от затлъстяване.

Експертите прогнозират, че през 2030 г. България и Белгия ще са страните с най-висок процент на жени (89%), страдащи от наднормено тегло и затлъстяване.

Експертите са събрали статистически данни за 57 страни. Прогнозира се, че растящи проблеми, свързани със затлъстяването, ще имат още Гърция, Испания, Австрия и Чехия.

Значителен ръст на нивото на затлъстяване се очаква и в Швеция, отбелязват наблюдателите. Обратна тенденция има в Холандия, където броят на хората с наднормено тегло намалява и през 2030 г. те ще са 43% и 9% (срещу 44% и 13% през 2010 година).

СЗО обяви война на скритите захари в борбата срещу затлъстяването

Световната здравна организация (СЗО) призова препоръчителния дневен достъп да се намали наполовина, след като пое отговорност за борб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com