Цацаров обеща - внасяме промени в НПК заради корупцията

14457
Цацаров обеща - внасяме промени в НПК заради корупцията
Снимка: БГНЕС

Другата седмица ще представим интересен проект, както за структура за противодействие на корупцията, така и за минимални и необходими изменения в Наказателно-процесуалния кодекс на експертно ниво. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, предаде Агенция "Фокус".

По думите на главния прокурор, промените ще бъдат насочени най-вече към превенция на масовото явление за осуетяване на влезлите в сила присъди.

Кунева предлага чужди служби да помагат в избора на "борци срещу корупцията"

Това е върхът на айсберга. Така вицепремиерът Меглена Кунева коментира случаите, при които убийците от дискотека „Амнезия” ...

"Силата на характера и смелостта имат значение за всеки човек, за един съдия-още повече, защото решава човешки съдби", коментира той.

"Не сме отчайващо изостанали, но напредъкът н е много бавен. Направените констатации в доклада на ЕК са обективни и съм удовлетворен от тях, каза главният прокурор. Според него те малко или много дават позитивна оценка на работата на прокуратурата, но това не е максимумът. Не можем да кажем, че в доклада има отличници, най-високата оценка, според мен е 4,50. Аз мисля, че съм оценен заради резултати и правя максимумът, за да си свърша работата", добави Сотир Цацаров.

Междувременно, по време на изслушването на Лозан Панов като кандидат за председател на Върховния касационен съд, самият Панов заяви, че "е резервиран относно промяна на Наказателния кодекс". Добре е да се променят някои институти, но не може при всяка политическа промяна да имаме нов Наказателен кодекс, каза Панов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика