Четирима са ранените след взрива в завод в Мъглиж

36447
Четирима са ранените след взрива в завод в Мъглиж
Снимка: БГНЕС

Макар първоначално да бе съобщено за един загинал мъж и две ранени жени при взрива в завод в Мъглиж, оказва се, че още двама мъже са получили медицинска помощ. Пострадалите жени - на 30 и на 51 години, са били откарани в болницата в Стара Загора, но ще бъдат транспортирани в "Пирогов", съобщават от Министерството на здравеопазването. Екипът от Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ и на мъж на около 40 г. с наранявания. Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и е под наблюдение.

Загиналият мъж е бил затрупан в цеха. Близките му все още не са известени за гибелта му, предаде Нова телевизия.

Взрив в завод в Мъглиж, един загинал

Взрив е избухнал в завод в Мъглиж. Един служител е загинал, съобщи "Фокус". Загиналият е мъж на 51 години, а две жени от работещите в ...

Двете жени са с изгаряния втора „Б” степен, като едната е с 45% изгаряния, а другата е с 25% изгаряния. Към настоящия момент няма опасност за живота им.

Екип на Военна болница в Пловдив е изпратен на мястото на инцидента в Мъглиж, при който пострадаха две жени. Това съобщи в Калофер военният министър Николай Ненчев, който се срещна със служители и ръководство на „Интендантско обслужване”, предаде "Фокус".

Министърът каза още, че е информиран за взрива в Мъглиж, но Министерството на отбраната няма отношение към този цех, тъй като той е частна собственост. В момента той пътува към мястото на инцидента.

Според първоначалните данни фирмата, чийто завод се взриви, е „Вертекс” ЕООД, която се занимава с производство на пиротехнически изделия. По думите на областния управител на Стара Загора Георги Ранов заводът е преминал през скорошна проверка, при която не са били установени нарушения.

Липсата на маркировка причинява катастрофи край Мъглиж

Лошо начало на деня и седмицата за работничка на военния завод "Арсенал" и семейство от София, отиващо на почивка. Те катастрофираха ра...

Появиха се обаче и твърдения, че става дума за фирма, наречена "Балиста".


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com