Цветанов: Медии обслужват организираната престъпност. Журналисти напуснаха отчета

7080
Цветанов: Медии обслужват организираната престъпност. Журналисти напуснаха отчета

Някои от медиите, мога да се изразя съвсем отговорно, обслужват интересите на организираната престъпност. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов на отчета на министерството, съобщи Агенция “Фокус”. Те бяха назовани от свидетел по делото "Октопод”, заяви Цветанов, но отказа да цитира имена.

Той заяви, че от декември 2009 г., когато е задържан извършителят от групата „Крокодилите”, няма въоръжени грабежи на територията на страната, осъществявани срещу транзитно преминаващи чужди граждани, както и на български граждани.
Малко са били хората, които са имали смелостта да направят това, което направи МВР по тези емблематични фигури от годините на прехода, каза Цветанов за делото „Октопод”.

МВР вече с достъп до играчите на онлайн хазарт

МВР, данъчните и Държавната комисия по хазарта ще имат целогодишен достъп до данните на всички български потребители, които играят в ...

Нито за миг не съм си и помислял и да спра оперативна информация или разработка на група, която е извършвала престъпления в пределите на страната и извън пределите на страната, каза още вътрешният министър в оставка. Той заяви, че има още какво да се направи, но това може да се направи в следващо правителство.

„Ако някой от вас познава добре лицата, срещу които в момента се води съдебният процес, ще разбере какво имам предвид”, каза

Жертви на престъпления и на насилие взеха думата по време на пресконференцията в Министерски съвет за представяне на отчета на Министерството на вътрешните работи. Донка Митева, свидетел по делото „Октопод”, каза, че медиите не са проявили интерес към показанията й като свидетел. Тя обвини журналистката Миролюба Бенатова, че не е искала да обърне внимание на показанията й. Бенатова се опита да изкаже позицията си, но беше призована от Цветан Цветанов да не прекъсва говорещите жертви на насилието.


Отново останахме вън от Шенген

ЕС отложи отново членството на Румъния и България в Шенгенското пространство, съобщи "Юропиън войс". Днешната среща на 27-те вътрешни...

Вие ме попитахте за това кои са медиите (които защитават интересите на организираната престъпност). Дайте думата на тези хора, които имат лични впечатления, лични разговори за това, което могат да кажат пред Вас, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на пресконференцията за отчитане на дейността на МВР.

Журналисти помолиха пресконференцията да не се превръща в съд срещу журналистите. Цветанов ги призова да не прекъсват говорещите свидетели. Журналисти попитаха защо не са поканени родителите на убитата Мирослава от Перник и и убитата Яна от Борисовата градина.

Цветанов посочи, че би им се обадил да присъстват.

Част от журналистите си тръгнаха преди края на пресконференцията като форма на протест.

2 пъти по-висок миграционен натиск към България

Министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов представи отчет за дейността на министерството по време на досегашното правит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com