Цветанов претендира, че ГЕРБ може да признае грешките си и да не ги повтаря

14413
Цветанов претендира, че ГЕРБ може да признае грешките си и да не ги повтаря
Снимка: БГНЕС

Избирателят първо трябва да знае какви са управленските секторни политики, които се предлагат. ГЕРБ ще спечели избирателите, като направи представяне на управленската си програма утре в 12.00 часа в централата си.

Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Денят започва” по БНТ.

Цветанов убеден: ГЕРБ ще получи подкрепа на тези избори

Убеден съм, че на предстоящите парламентарни избори партия ГЕРБ ще получи най-много обществена подкрепа, както от Великотърновска облас...

„За мен и партията е важно доверието на българските избиратели. Когато сме принципни и отстояваме дадени позиции, гражданите преценяват дали ще дадат вота си за политическа формация. Ние не говорим за популизъм, говорим за реални политики, които можем да реализираме”, обясни той. По думите му, България се нуждае от сигурност, енергийна ефективност, като за социално слабите да има подобни политики. Управлението на кабинета на Пламен Орешарски е било управление на задкулисието.

ГЕРБ може да признае грешките си и да не ги повтаря, затова ще влезе в следващото Народно събрание много по-подготвени, отколкото през 2009 година, подчерта Цветанов. По думите му, ПП ГЕРБ винаги е стояла зад председателя си и никога не е имало проблеми с лидерството, което дава гаранция, че партията влиза в изборите.

По отношение на твърдения, че се връщат хора в МВР, близки до ГЕРБ и по отношение на имената като Иван Миланов, Неделчо Стойчев, Цветанов каза, че това са колеги, професионалисти. По думите му, предишното ръководство на ведомството е приело тактиката да назначава хора, които да изпълняват определени поръчки, докато по времето на управлението на ГЕРБ е било заложено на назначаване на професионалисти.

По отношение на това, дали Вальо Танов ще остане като шеф на Агенция „Митници”, ако ГЕРБ дойде на власт, Цветанов заяви, че не смята, че той трябва да дава оценка, а финансовият министър. Във връзка с приетия закон, според който главният комисар Светлозар Лазаров остава като главен секретар на МВР още няколко години, Цветанов бе попитан за това, дали ще искат промяна в закона, той каза: „Има обективни критерии, по които ще бъдат определяни съответните професионалисти и когато този закон бъде приет, а той вече е готов, като законодателна инициатива, която ще бъде направена в първата седмица от 43-то Народно събрание – ще искаме такава промяна, тя ще стане факт. А това, дали ще бъде Светлозар Лазаров – ни трябва да направим един цялостен анализ за професионалната му дейност”.

Въпросът е не кой купува, а кой допуска купуване на гласове, смята Цветанов

Въпросът, който трябва да си задаваме не "Кой купува?", а "Кой допусна да могат да се купят тези гласове?". Това заяви зам.-председател...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика