"Делойт" подхваща експертизата за КТБ през януари?

32663
"Делойт" подхваща експертизата за КТБ през януари?
Снимка: БГНЕС

Истината за КТБ не би могла да се разбере от международен одит. Това мнение изрази главният прокурор Сотир Цацаров е ефира на Дарик радио.

Той обясни: "Международният одит би могъл да помогне за разбиране на последиците. Т.е. за проследяването на определени парични потоци, които отдавна са напуснали България. Самата истина, има неща, които и следствието не би могло да разкрие. Този одит най-вероятно ще започне да търси колко точно пари са напуснали България от КТБ. Нека да не говоря за цифри, но са много пари".

Цацаров: КТБ е чисто присвояване

Дупката в Корпоративна търговска банка /КТБ/ в размер на 4,2 милиарда лева е свидетелство за безстопанственост и присвоявания, извърш...

Най-вероятно на компанията "Делойт" ще бъде възложена експертизата, обясни още Цацаров. Той обясни, че "вижда нещата" по следния начин: "През януари ще започне работа експертиза. Тя ще бъде възложена на служители на международна одиторска компания. Очакваме, че експертизата ще работи не повече от два-два и половина месеца. Компанията, на която ще бъде възложена тази експертиза, по реда на НПК, ще бъде най-вероятно "Делойт".

До края на първото тримесечие на 2015 г. разследванията на прокуратурата за КТБ, радикалния ислям, наводненията и взрива в Горни Лом да стигнат до финал. Такива очаквания изрази още Цацаров.

Обвинител номер 1 коментира, че от самото начало на разследването в КТБ са започнали твърденията, че прокуратурата е предизвикала срива на банката. Според Цацаров, в течение на времето е станало ясно, че проблемите са започнали далеч преди разследването. Според него една от най-удобните тези в момента е, че финансовото разузнаване и ДАНС са проспали „КТБ".

 

Цацаров: Истината за КТБ няма да бъде скрита

Истината за КТБ няма да бъде скрита. Това каза днес на брифинг в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, предаде кореспондентът на БГН...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com