Е. Дайнов: Простащината на Борисов няма да му бъде простена

23090
Е. Дайнов: Простащината на Борисов няма да му бъде простена

"Това е пълно безобразие. Така да говори премиер може само някой в екваториална Африка, евентуално, но не и в Европа", заяви за БГНЕС политологът Евгений Дайнов. Той каза това по повод думите на Бойко Борисов за работничка от ВМЗ-Сопот, която му изпрати лук за вечеря. "На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени". Това бяха точните думи на Борисов.

"Хората страдат по негова вина. Защото в крайна сметка той е собственик на държавно предприятие и нищо не е направил. Това е неговото простонародно говорене, което вече премина в простащина и няма да му бъде простено", заяви Евгений Дайнов.

Журналистът Иво Беров пък подчерта, че вече 5 години говорят за криминална приватизация. Сега се вижда, че приватизацията не е била криминална, а необходимост, смята той. Необходимост, която е спасила България, а не я е окрала, добави Беров. И именно въз основа на едно лъжливо създадено мнение премиерът може да си позволи тази наглост, каза Иво Беров. А наглостта той може да си я позволи на създаденото лъжливо мнение, че всички досега са крали, а той е дошъл да оправя положението, добави той. Премиерът си позволява това, което на всеки друг при други обстоятелства би коствало поста, заяви Иво Беров.

Според него, това говори за чувството за безнаказаност у Борисов. "Чувството му за безнаказаност си е явно и е оправдано. Чувството му е точно. Той си е усетил нещата, че това няма нищо да му коства", каза още журналистът. Беров, подчерта, че дори Сталин не си е позволявал такива работи. Това дори го няма и при така наречените популисти, добави той.

На служителите в завода държавата дължи две заплати и три аванса. Работниците са в много тежко състояние и нямат пари да си покрият елементарните човешки нужди.

Работничката от ВМЗ-Сопот Даниела Генкова, на която Бойко Борисов преброи пръстените по ръката, определи поведението на премиера като нечестно. "Това са пръстени, които съм придобила в моминските си години. Но, ето аз ще ги продам, за да си платя сметките този месец. Питам, какво ще правя следващия месец? Какво ще правят останалите работници? Да продадат дрехите си, апартаментите си. Какво да продадат, за да преживеят", попита риторично тя и на няколко пъти определи поведението на Борисов като нечестно.

По време на протестите на оръжейниците Генкова символично подари вечерята си на Бойко Борисов - филия хляб и лук. Вчера премиерът отговори нервно: "На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени".

На въпроса дали вярва на управляващите, че ще получат парите до края на седмицата Генкова отговори кратко: Вярваме само когато видим парите в банкомата. Тя съобщи, че в момента живее със 100 лева аванс, от които 80 лева веднага отиват за заем към банката.

Редактор: Е. Гигова

Работниците от ВМЗ трябва да платят за ток и вода днес

Днес, 16 януари, изтече срокът, в който работниците от ВМЗ-Сопот трябваше да платят сметките си за вода и ток. Задълженията на хората ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com