Фандъкова след първия сняг: В София всичко е под контрол

13006
Фандъкова след първия сняг: В София всичко е под контрол
Снимка: БГНЕС

На територията на Столична община обстановката е нормална при зимни условия. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

„Рано сутринта, около 5.00 часа, започна обработка на част от мрежата за масовия градски транспорт в районите „Банкя”, „Овча купел”, район „Витоша”, Околовръстен път, бул. „България”. В момента 134 машини са на терен, като в действие са 46 от тях, а останалите са дежурни, тъй като се предполага, че може да има заледявания в по-късната част на деня”, каза Йорданка Фандъкова, цитирана от Фокус.

Шофьорите да се подготвят за зимните условия

Първият сняг вече е факт, а с него нарастват и опасностите по пътищата. Препоръчително е шофьорите на тежкотоварни моторни превозни...

Тя обясни още, че има проблем на пътя Бистрица – Железница. „Там съм благодарна на колегите от пътна полиция. Те съдействат по спиране на движението, за да може да се работи по-лесно”, обясни тя.

По думите ѝ проблеми има в участъка на Агенция „Пътна инфраструктура”(АПИ) към Владая. „Опитваме се да съдействаме там, за да може да се почисти по-бързо. Столична община има отговорност до Александров мост, а след него вече почиства АПИ. Надяваме се, че в скоро време ще се реши и този въпрос”, каза още кметът на Столична община и допълни, че шофьорите трябва да се движат вече със зимни гуми,защото обстановката е при зимни условия.

На 65 местостоянки в различни части на града са разположени общо 134 машини за почистване на сняг.

Градският транспорт се движи нормално по маршрута си.

Зимата дойде

Тази нощ в столицата и в почти цялата западна част на страната се натрупа първата снежна покривка. Първият сняг и силният вятър на мест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com