И АПИ с кризисен щаб за пътищата

16462
И АПИ с кризисен щаб за пътищата
Снимка: БГНЕС

Кризисен щаб в Агенция „Пътна инфраструктура“ следи за обстановката по републиканските пътища, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Той се ръководи от председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров и в него участват представители на ГД „Охранителна полиция“, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР и експерти от агенцията. Инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, е в постоянна връзка с директорите на 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми.

Ще вали и утре

В неделя все още на много места в страната ще продължи да вали дъжд, в по-голямата част от Северна България и високите полета сняг. Н...

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, възпрепятства движението на всички останали шофьори и затруднява достъпа на снегопочистващата техника. Пътните управления и пътноподдържащите фирми работят за обработката на републиканските пътища и са осигурени необходимите снегорини, техника за разпръскване на пясък, суровини и т. н.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Движението на всички превозни средства по направление Велико Търново - София временно е пренасочено по обходен маршрут, заради проблемна пътна обстановка на територията на област Ловеч. Единствения алтернативен вариант за София остава Бяла - Плевен за всички превозни средства, включително и леките.

Проходът на Републиката отново се затваря за всички превозни средства, поради препречени товарни автомобили от южната страна на прохода, на територията на област Стара Загора.

Утре е неучебен ден за всички училища в община Габрово

27 октомври е обявен за неучебен ден за всички училища на територията на община Габрово, съобщиха от пресцентъра на общината. Във връз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com