Жълт код за силен вятър в 10 области

5425
Жълт код за силен вятър в 10 области

Жълт код е обявен в 10 области на Северозападна, Северна и Южна България за 31 януари, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила заради силен вятър в областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Пазарджишка и Пловдивска. В тези области ще духа запад, северозападен вятър със средна скорост 15-18 м/сек. В останалата част от страната обявеният код е зелен.

Над страната ще се заоблачи. Над източните райони и на места от запад на изток ще превали дъжд. Ще се усили вятърът от северозапад, с него ще проникне малко по-студен въздух и в Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът временно ще се примеси със сняг. След обяд от северозапад облачността бързо ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София около 2°. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в отделни райони на Западна България - до 13°-14°, в София около 7°.

Над планините облачността ще е значителна и над 1500-1600 метра ще превали сняг. Ще бъде ветровито със силен и бурен северозападен вятър. С него в следобедните часове ще застудее. По Черноморието облачността ще е значителна и ще превали дъжд. Преди обяд за кратко вятърът ще е югозападен, но бързо ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

 

Жълт код в 4 области за интензивен дъжд

Жълт код е обявен в 4 области на Северна и Южна България заради интензивен дъжд, съобщиха от НИМХ.Кодът е в сила за областите Русенска,...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com