КОНПИ отне милиони на сириец и американец

22474
КОНПИ отне милиони на сириец и американец
Снимка: Thinkstock

С окончателно определение на Върховния касационен съд по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) от сирийският гражданин Талеб Сабуни, който е със статут на постоянно пребиваващ в България са отнети имоти на обща стойност 1 781 695 лв., съобщиха от комисията.

Процедурата срещу Сабуни, който има влязла в сила присъда за изнудване, е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

В полза на държавата от Талеб Сабуни са отнети хотел в груб строеж в курорта Слънчев бряг на стойност 724 095 лв., парцел за 598 200 лв., три магазина съответно за 126 600 лв., 91 300 лв. и 78 500 лв., жилище за 17 000 лв. в гр. Пазарджик, идеални части от имот за 28 800 лв. и др.

Същевременно, с решение на Софийски градски съд (СГС) е постановено отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност в размер на 2 070 028 лв. от американския гражданин Лий Джеси Куинто.

Имуществото включва пет недвижими имота и налични парични суми по банкови сметки. Решението на СГС не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Държавата поиска имотите на Юзеир Юзеиров

След като в началото на годината се раздели с незаконно имущество за 600 000 лв., Росен Йорданов, по-известен като Юзеир Юзеиров, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика