Караджов: Ако не се разберем с ГЕРБ, ще отидем в Конституционния съд

20544
Караджов: Ако не се разберем с ГЕРБ, ще отидем в Конституционния съд
Снимка: БГНЕС

Пораждат се съмнения, че ставаме параван на ГЕРБ и ДПС заради пенсионната реформа. Това призна депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов. Участието ни обаче е важно в таива моменти – сега ще стане ясно дали има нещо скрито или нашият натиск да бъде коригирана пенсионната реформа ще срещне разбиране и ще могат да се направят необходимите поправки, подчерта той.

Ако диалогът с ГЕРБ не даде резултат, ще се обърнем към Конституционния съд, увери Гроздан Караджов. Имаме си коалиция с Патриотичния фронт, с АБВ, с които сме на едно мнение.

Дончев заусуква дали накрая Горанов няма да казва къде да се осигуряваме

От вас научавам за въпросния фонд „Утре”, регистриран през лятото. Това заяви вицепремиерът по европейските въпроси Томисла...

Не сте ли лобисти на частните пенсионни фондове – на този въпрос Караджов отговори, че е абсурдно Реформаторите да се броят за защитници на частните фондове. НОИ не е държавен фонд, те фондовете в България са само частни. 15 години я има тази реформа и не може десет

Законът е приет, но подзаконовият акт т.е. наредбата не е приет. Разбирателството е, че това нещо няма да бъде приемано, докато няма разбирателство. Очакваме или с изцяло нов закон да се изменят приетите текстове в пенсионната реформа, или наредбата така да бъде изработена, че да не се ощетяват гражданите, каза Караджов. Важни са хората – ако има нещо, което да безпокои правителството, финансовият министър и премиерът по отношение на пенсионните фондове, то трябва да се сложи на масата. Но докато това не се случи, такива реформи са немислими.

Меко казано ненормално беше как се взе това решение. Владислав Горанов категорично отрече, че подкрепя реформата заради проблем с пенсионните фондове, увери Караджов.

Вярвате ли на КФН – на този въпрос Караджов заяви, че нито той, нито българските граждани ѝ вярват. Но това е най-доброто, а КФН може да обследва въпросът с външни експерти, на които да вярваме. А на КФН не вярваме заради „банката”, подчерта депутатът. Не може да изчезнат 6 млрд. от една банка и КФН да не забележи, каза народният представител.

Методи Андреев: ДПС има интереси в битката в частните фондове

ДПС са първите, които започнаха политика с частните пенсионните фондове. Те имат свои интереси в тази насока. Това коментира депутатът ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика