Катуница си спомня за Ангел и Павел

19573
Катуница си спомня за Ангел и Павел
Снимка: БГНЕС

Панихида по повод третата годишнина от смъртта на Ангел и Павел от село Катуница бе изнесена днес пред събралите се в родното им село, предаде БГНЕС.

С познатия вече лозунг "Няма да забравим, няма да простим" близките и приятелите на двете момчета, загинали при сблъсъка с фамилията Рашкови, продължават позицията си - наказание за виновните и недопускане на завръщане на Рашкови в Катуница. Къщите на фамилията бяха опожарени при сблъсъците, а ромската фамилия сега живее в Пловдив.

"Три години институциите не ни чуват", каза днес вуйчото на премазания от автомобил Ангел. "Затова днес нашето послание към тях е пренебрежително мълчание", продължи мъжът. Традиционно на помена присъстваха и рокери.

15 години затвор получи шофьорът на буса, прегазил Ангел, а соченият за поръчител Кирил Рашков, излежа присъда от 2 години и половина лишаване от свобода заради закана към Веселин Христов, вуйчото на загиналия младеж. След кратък престой на свобода от няколко месеца, Кирил Рашков отново се отзова зад решетките, а хотелът му в центъра на Пловдив, ремонтиран за постоянна резиденция, отново опустя.

Тогава непосредствено след катастрофата, почина и 17-годишният Павел, болен от сърце. Размириците в Катуница преди три години се пренесоха и другаде, в Пловдив няколко дни имаше протестни шествия по този повод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com