Кмет от ГЕРБ организира ромски протести срещу лекари

7141
Кмет от ГЕРБ организира ромски протести срещу лекари

Кметът от ГЕРБ на Лом Иво Иванов създава етническо напрежение в града. Това каза пред БНР отстраненият от Общинския съвет директор на местната болница д-р Васил Милутинов.

Иванов и председателят на общинския съвет в Лом Стефан Панталеев организират роми, които да скандират "Лекари убийци" и "Искаме си кмета" по време на законен протест на лекарите. "Аз го казах и по време на вчерашния разговор с областния директор на полицията от град Монтана, че напрежението може да изчезне веднага, ако двата митинга бъдат разделени - да се провеждат на различни места", каза Милутинов.

Според него в града се застрашава етническия мир поради поведението на двамата управляващи. Той определя като недопустимо поведението на Иво Иванов и Стефан Панталеев да организират ромски агитки.

БГНЕС припомня, че в началото на седмицата Иванов и Пантелеев отказаха среща с медиците, които протестират срещу уволнението на директора на МБАЛ в града, но благодариха на ромите за подкрепата.

Студентите искат Камата за "знаме" на протестите си

Христо Стоичков да стане изразител на мненията на студентските съвети пред обществото, съобщава bTV. Студентите твърдят, че иммено той...

Лекарите смятат, че е недопустимо да се издават разрешителни за два противостоящи си митинга по едно и също време и на едно и също място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com