Кметът на Банско: Има екологичен фундаментализъм

12978
Кметът на Банско: Има екологичен фундаментализъм

В Банско вече се говори за екологичен фундаментализъм. Това заяви кметът на града Георги Икономов на пресконференция, която даде съвместно с министъра на туризма Николина Ангелкова, зам. министър Надя Маринова и съветника в Министерството на туризма Марк Жирардели, предаде "24 часа".

„Щастлива съм, че съм тук и се надявам, че времето ще бъде с нас, за да се проведат двата старта утре. Това, че Банско е домакин на Световната купа, е изключително важно за промотиране на българския туризъм. Банско е в центъра на световните новини, защото 28 телевизии и над 300 журналисти следят състезанията. Това ни дава основание да развиваме нашия зимен туризъм. В цяла България има само 110 км писти, което е крайно недостатъчно. Всички виждаме потенциала на Банско и нуждата от уплътняване на ски зоната и изграждане на втора кабинкова линия. Министерство на туризма категорично застава зад това“, бяха думите на Ангелкова при откриване на пресконференцията.

Борисов към представителите на Банско: Еколозите трябва да са ваши приятели

„Еколозите трябва да са Ваши партньори, привлечете ги в дискусията и ги убедете с аргументи в необходимостта от изграждането на в...

Марк Жирардели, който повече от десет години е посланик на България на добра воля, а от скоро е официален съветник на министър Ангелкова, каза, че подобряването на инфраструктурата на зимните ски центрове е главно условие за привличането на туристи в страната и заяви своята подкрепа за изграждане на втора кабинкова линия в курорта.

По-рано днес президентът Росен Плевенлиев също заяви, че подкрепя строежа на втори лифт там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com