Колони от автомобили чакат да преминат през Дунав мост-Русе

8409
Колони от автомобили чакат да преминат през Дунав мост-Русе
Снимка: БГНЕС

Заради ремонт е затруднено е движението през Дунав мост–Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е ремонт на съоръжението, който ограничава пропускателната способност.

Ремонтни дейности се извършват на мостовото съоръжение от румънска страна. Образувани са колони от чакащи леки и товарни МПС в двете посоки, както на българска, така и на румънска територия.

Преминаването по Дунав мост се е удължило с около 50 мин. заради ремонта

Средно с около 40-50 минути се удължава времето за преминаване на Дунав мост между Русе и Гюргево заради ремонта, който се извършва в...

От сутринта до момента е затруднено пропускането на леки и товарни МПС в двете посоки. До 13.30 часа румънските гранични власти са пропускали само леки автомобили поради засиления трафик от пътуващи туристи през почивните дни в посока Гърция и Турция. Създадена е организация за препускане с приоритет на леките автомобили, излизащи от България, след което ще бъде възобновено пропускането и на товарните. Алтернативните ГКПП са Свищов, Оряхово, Дунав мост-2 и Дуранкулак. В момента дори броят на автомобилите се е увеличил.

„Всеки ден получаваме сигнали за този проблем. Той ще бъде решен едва през късната есен, защото тогава се очаква да приключи ремонтът от румънска страна и да бъде спрян този светофар, който в момента пропуска само за малко в едната посока”, заяви говорителят на ОД на МВР-Русе пред "Фокус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе