Костов: МВР работи активно по задържане на каналджиите

5113
Костов: МВР работи активно по задържане на каналджиите
Снимка: Getty Images/Guliver

Задържаните при операцията на ДАНС и МВР в София 160 души са от Сирия, която е зона на потенциално опасен военен конфликт. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов на откриването на реновирания център за бежанци в новозагорското село Бяла. Според него, обаче, има и доста икономически мигранти от Близкия Изток, на които не следва да бъде предоставен хуманитарен статут, предаде БНР.

Повечето от пристигналите у нас бежанци бягат от ужасите на войната и докато трае процедурата за получаване на убежище, е редно да получат адекватно обгрижване, каза главен комисар Георги Костов на откриването на модернизирания бежански център в село Баня. Акцията в София е част от регулярните полицейски операции - над 120 от началото на годината.

Меркел: Европейската система за бежанците не работи

Евросъюзът не е в състояние да изпълнява изискванията на европейския регламент за мигрантите, призна германският канцлер Ангела Мерке...

Всички хора минават необходими процедури, интервюта и брифинги и се отсяват такива, които са потенциално опасни. Само на територията на столицата, в рамките на тези множество специализирани операции, от началото на годината са задържани над 4 000 души. Това е един процес, който тече непрекъснато, обясни Костов.

МВР работи активно по задържане на каналджиите.

Само от началото на годината има над 260 привлечени, установени извършители на нарушения по текстове от Наказателния кодекс, които се определят като каналджийство. Има и таксиметрови шофьори, има и български граждани, има и продължително пребиваващи на територията на България чужденци, допълни Костов.

България приема 2000 мигранти според плана на ЕС

Лидерите на Европейския съюз са изготвили план за преместване на 160 000 бежанци по целия континент Европа. Съгласно новата схема миг...

За ремонта и модернизирането на регистрационно-приемателния център в село Бяла са отпуснати 209 000 лева от Европейския бежански фонд с държавно съфинансиране. В него утре пристигат 71 бежанци от Сирия.

11 000 души са потърсили закрила у нас по законен ред каза председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Европейската комисия е отпуснала 4 200 000 евро за подпомагането им. Разходите са под контрол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com