Марешки твърди, че КОЙ искал да му вземе бизнеса

11567
Марешки твърди, че КОЙ искал да му вземе бизнеса
Снимка: БГНЕС

Няма никакви доказателства, всичко се прави, за да бъда тормозен. Затова се правят манипулации, че властите ми разрешават да избягам. Отделно никой не е искал да ми конфискува имуществото – искането на запор не значи конфискация. Не може така да се манипулира общественото мнение, каза аптекарският бос Веселин Марешки пред Нова телевизия.

Марешки уточни, че не е водил телефонен разговор как ще бяга извън България. Ако обаче има някакво СРС срещу мен, което изтича в медиите, явно се прави шпионаж на бизнеса ми, каза бизнесменът. Предвид версията за запор, явно някой се е прицелил в мен, добави той. Попитан кой, Марешки отговори: „Ами КОЙ?”.

Прокуратурата иска запор на акции за 14 млн. лв. на Марешки‏

За запор на банкови сметки и акции в различни дружества на обща стойност близо 14 млн. лв. настоява прокуратурата по отношение на бизне...

Според Веселин Марешки прокуратурата имала двоен стандарт, защото Костадин Костадинов бил разглеждан като общински съветник. В съда ще се доказва ударил ли съм го, защото никой не го е видял посинен на мястото на скандала ни – може да се е ударил в колата, докато е пътувал към полицията. Никой не каза, че Костадинов защитава незаконно строителство, прокуратурата това не го взема предвид, заяви Марешки.

Предисторията

След скандала на ул. „Студентска“ през есента на миналата година Марешки беше обвинен за изнудване на собственика на пицария „Ред Хот“ Асен Миланов и за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. По първото обвинение, за което според досъдебното производство са нанесени щети за 14 000 лв., законът предвижда от 5 до 15 години затвор, глоба от 5 000 до 10 000 лв. и конфискация до ½ на имуществото. Именно обезпечаването на евентуална осъдителна присъда е причината прокуратурата да поиска запор върху активите на бизнесмена. Според държавното обвинение през последните няколко месеца той е прехвърлил дяловете си в близо 100 фирми на свои роднини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com