Мерджанов: Едва ли до 15 ноември ще имаме правителство

16199
Мерджанов: Едва ли до 15 ноември ще имаме правителство
Снимка: БГНЕС

Така както вървят нещата, едва ли до 15 ноември ще имаме правителство. Това каза пред Нова телевизия говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов.

"Аз не виждам реални стъпки в посока съставяне на правителство", заяви Мерджанов. Той призна, че в БСП се чуват гласове за коалиция с ГЕРБ, но мнозинството в партията смята, че изборният резултат на БСП не дава основание партията отново да споделя отговорността от управлението. Мерджанов смята, че трябваше да се избърза със свикването на Народното събрание, бавим се изключително много. "Нови предсрочни избори ще бъдат много лош вариант за страната. Това го казваме всички, само че не всички го съзнаваме и губим време", заяви той.

"В БСП сме решени да започнем строежа на партията по най-адекватния начин, който да отговаря на желанията и очакванията на българските граждани. Твърде много е разочарованието в очите на нашите членове и симпатизанти и трябва драстична промяна на всяко едно равнище", коментира Атанас Мерджанов. "Още на първото заседание след изборите председателят на Националния съвет на партията заяви, че ще направи промени в Изпълнителното бюро и вероятно в цялата структура на "Позитано", напомни Мерджанов и съобщи: "Тези промени започнаха и са в ход, но конкретните промени в Изпълнителното бюро ще са факт, когато завършат заседанията на общинските и областните съвети. Очаква се това да стане до края на месеца и вероятно в първите 10 дни от ноември ще бъдат представени промените". Мерджанов обясни, че на утрешното заседание на пленума на БСП се очаква да бъде излъчен кандидатът на партията за заместник-председател на Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика