Миков натрапва Вигенин на БСП-Благоевград

31425
Миков натрапва Вигенин на БСП-Благоевград
Снимка: БГНЕС

Кристиан Вигенин трябва да води листата на БСП в Благоевград. Това заяви председателят на социалистическата партия Михаил Миков след регистрацията на Столетницата за предстоящите парламентарни избори.

Искането на Миков е в пълен разрез с желанието на БСП-Благоевград. Там най-голяма подкрепа събра Корнелия Нинова.

Историята с Вигенин в Благоевград е жалка, смята Страхил Ангелов

Не е добре „Позитано” да спуска Кристиан Вигенин за водач на листата на БСП в Благоевград, а подкрепата за него да е от сам...

Миков обясни, че има напрежение не само в Благоевград, а на много места и всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежението – с крайно решение, което ще се вземе от Националния съвет на партията. Според Михаил Миков не бива вътрешнопартийното състезание да се превръща в другарска битка за разпределяне на места, тъй като това не е смисъла да се членува в БСП. Миков подчерта, че решенията за водачи се взимат в Националния съвет, а не в състезания, както и че в БСП има органи, които вземат решение по съответния ред, предаде Агенция "Фокус".

Вчера стана ясно, че Областния съвет на БСП в Благоевград е отхвърлил предложението на Националния съвет на партията водач на листата да бъде бившия външен министър Кристиан Вигенин. Решението на Областния съвет е Корнелия Нинова, която е определена за водач в Софийска област, да оглави листата и в Първи МИР- Благоевград. След гласуване Нинова спечели с 3 гласа преднина пред Емил Костадинов, трети само с два гласа остана Вигенин. Очаква се от „Позитано 20” да вземат решение дали Корнелия Нинова да води листата на БСП в Благоевград, въпреки подкрепата на председателя Михаил Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com