Миков обещава помощ за пострадалите от наводненията

14854
Миков обещава помощ за пострадалите от наводненията
Снимка: БГНЕС

Държавата ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Той посети две от засегнатите села в община Ружинци - Плешивец и Гюргич и се е срещнал с жители, чиито къщи са наводнени. Михаил Миков се запозна с размера на щетите и възможностите за подпомагане на пострадалите. Председателят на Народното събрание е разговарял с министъра на социалната политика и труда Хасан Адемов и с други представители на изпълнителната власт.

Обявяват бедствено положение в Ружинци заради наводненията

В община Ружинци ще бъде обявено бедствено положение заради падналите обилни поройни дъждове. Тази нощ над село Плешивец в община Ружи...

Същевременно земеделският министър Димитър Греков каза, че ситуацията с язовирите е под контрол. В проблемната северозападна част на България обаче камерата на Нова телевизия улови места по речните корита, които не са почистени и въпреки, че преливниците на язовирите работят, то тези "изкуствени" прегради носят опасност. В едно от засегнатите села си признаха, че редовно си изхвърлят боклуците в коритото на местната рекичка.

Според синоптиците и през тази нощ ще има интензивни валежи - по 10-20 литра на квадратен метър. Утре и в събота ще има намаляване на дъждовете, а в неделя се очаква ново усилване, но в Южна България.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com