Министър Данов: Не съм подписвал договори със себе си

12387
Министър Данов: Не съм подписвал договори със себе си
Снимка: БГНЕС

Министерството на инвестиционното проектиране (МИП) подготвя нова жилищна стратегия на България. Основните акценти в нея са мерките за енергийно конструктивно и устойчиво саниране. МИП предлага също така концепция за социална жилищна стратегия за следващите 10 години. Тя е част от правителствената политика за интегриране на хората в неравностойно положение.  Това заяви министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, който се отчете за свършената работа на новата структура през изминалата година, предаде БГНЕС.

"Не съм подписвал договори със себе си, защото не съм такъв човек. Законодателството, което исках да въведа, е германското строително законодателство. За разлика от госпожа Павлова, разбирам малко повече. За тези 11 месеца ми дойде до гуша от лъжите по мой адрес и адрес на МИП". Така министърът коментира изказването на народния представител от ГЕРБ Лиляна Павлова, в което тя заяви, че Данов е делегирал функциите си на външен експерт, който да провежда политиката на повереното му ведомство и че за целта е получил близо 5 хил. лв.

Франция официално разследва министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов

Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан потвърди, че министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов е получавал помощи...

През изминалата година МИП е подпомогнало и развитието на малките населени места, чрез финансиране на проекти по линията на Публичната инвестиционна програма на правителството. От общо 237 кандидатствали проекта, министерството е класирало 21 проектни предложения на стойност от 5,88 млн. лв. 12 от одобрените проекти са за рехабилитация на улици, 5 – за рехабилитация на зони за обществен отдих, 4 – за реконструкция и обновяване на сгради със социална значимост.

28 проекта на стойност 770 млн. лв. са получили досега разрешение за строеж от МИП. Повечето от тях са обекти с национално значение.

Основната ни задача бе създаването на единна кадастрална карта и за целта обезпечихме Агенцията по геодезия, картография и кадастър с 10 млн. лв., коментира още министърът. Той подчерта, че е започнало организирането на обществени поръчки за целта. МИП е започнало и работа за обновяване на информацията за подземния кадастър.

Данов се обяви против съкращаването на административните срокове, но отчете като изпълнена задача облекчаването на административната тежест. Министерството е работило и за възстановяването на български строителни компании на традиционни пазари на строителство.

"Биволъ": Данов не е ограбен, а му е вземан абонамент за списания

Сметката, в която министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов е получавал помощите си за безработица от Франция, всъщност не е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика