НЕК с нов изпълнителен директор, отново

46929
НЕК с нов изпълнителен директор, отново
Снимка: БГНЕС

Националната електрическа компания има нов изпълнителен директор. Това е Петър Илиев*, който и преди е бил част от ръководството на енергийното дружество.

От поста е освободена Екатерина Истаткова.Тя издържа на поста само няколко месеца. В началото на месец февруари стана ясно, че Истаткова е заменила Йордан Желев като изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК). Това показваше решение от 4 февруари, публикувано в Търговския регистър.

БФА: "Зелените" източници на енергия не създават дефицит в НЕК

Според направените от нас експертни изчисления ВЕИ-секторът не създава дефицит в НЕК. Това заяви председателят на Българската фотоволта...

Промени са извършни и в ръководството на "Мини Марица-изток” ЕАД. От съвета на директорите са освободени Георги Христозов и Георги Златев. На тяхно място в ръководството на държавното въгледобивно предприятие влизат Диан Червенкондев и Николай Диков, Андон Андонов запазва позицията си

Припомняме ви, че през 2013 г. Христозов попадна под прицела на Софийска градска прокуратурата. Тогава служителите на Темида обясниха, че той трябва да се оттегли от БЕХ и АЕЦ Козлодуй, тъй като няма право на достъп до класифицирана информация. Причината – през 1989 година той е осъден за валутна измама от Старозагорския окръжен съд, а през 1991 година е реабилитиран.

Червенкондев беше заместник-председетел на икономическата комисия в 41-то Народно събрание. През април 2013 г. той обяви, че се отказва от политиката и няма да се кандидатира за депутат в 42-то Народно събрание.

Иначе новият член на борда на директорите на "Мини Марица-изток" е Роден на 08.06.1971 г. Завършил е Икономическия университет във Варна. Магистър по финанси е. Владее английски и руски език. Женен с една дъщеря.

Дупката в бюджета на НЕК може да се покрие за между 3 и 5 години, заяви Щонов

Ръстът в цената на тока е необходима мярка за стабилизирането на енергетиката. Ако няма поскъпване, ще има сериозни сътресения в иконом...

Извършени са промени и в състава на управителния съвет на „Електроенергиен Системен Оператор” ЕАД. В новия екип влизат Иван Йотов, Димитър Вълчанов и Милко Милков.

Промените ще влязат в сила от деня на вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписвания, обясняват от Енергийния холдинг. От там допълват, че промените целят подобряване на тяхното управление и стабилизиране на финансовото им състояние.

*Илиев е дипломиран инженер със специалност „Топло- и ядрена енергетика“ и има допълнителни квалификации в областта на бизнес мениджмънта и защитата на класифицирана информация. Заемал е висши ръководни длъжности в „Национална Електрическа Компания“ ЕАД (Управител на клон „Хидроелектроинвест“, Директор на дирекция „Производство“), в „Булгартрансгаз“ ЕАД и „Топлофикация – София“ ЕАД. В миналото е бил Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Хидроенергийна Компания Горна Арда“ АД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Полети от 25 държави очакват на Летище Бургас през летния сезон

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 23.03-29.03.24

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни сгради по втория етап от процедурата на МРРБ

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика