Наемодателите не искат домашни любимци в домовете си

8263
Наемодателите не искат домашни любимци в домовете си

Много малък процент от наемодателите са склонни да пуснат домашен любимец в домовете си. Това каза в интервю за Радио ''Фокус'' – Велико Търново Ивайло Славов, брокер на недвижими имоти. По думите му, факторът домашен любимец създава много сериозен проблем.

''Затрупани сме от хора, които си търсят квартира с добър бюджет, работещи семейства, добър тип наематели, които по принцип са желани от хазяите, но факторът домашен любимец ги възпира. Вариантът, в който наемодателите се съгласяват в домовете им да има кучета или котки е, когато вече познават наемателите си, когато те са живели на даденото място поне две-три години. Тогава наемодателите познават хората, техните хигиенни навици и поддържане на жилището'', обясни Ивайло Славов.

Мъж рискува живота си, за да спаси своето куче

Всички хора, които имат домашни любимци знаят, че даден момент те се превръщат в част от семейството. Безусловната обич, с която може д...

По думите му, не малко са и случаите, в които цената на жилището се завишава ако хазаите научат, че в апартамента им ще има животно.

''Предлагат се допълнителни клаузи в договорите за наем, които включват покриване на щетите, причинени от домашния любимец, ако има такива, разбира се. Обикновено се оставя и по-голям депозит, който да гарантира малко по-голяма сигурност на наемодателите'', обясни брокерът на недвижими имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com