Николай Ненчев ще отговаря на депутатски въпроси

3169
Николай Ненчев ще отговаря на депутатски въпроси
Снимка: БГНЕС

Военният министър Николай Ненчев ще отговаря на актуални въпроси на депутатите от Комисията по отбрана на Народното събрание. Това ще стане днес от 10:00 часа, един час преди началото на извънредното заседание на парламента, предаде БГНЕС.

Изслушването на Николай Ненчев ще стане заради поисканата му оставка от депутатите от “БСП лява България” и “Атака”. До искането се стигна след като началникът на Военновъздушните сили ген. Румен Радев обяви, че подава оставка. След разговор с премиера Бойко Борисов, Радев се съгласи да остане начело на военната авиация, но след получените гаранции, че държавата ще осигури средства за поддръжката на военната ни авиация.

Миков: Българската отбрана е в опасност заради Ненчев

Николай Ненчев поставя в опасност българските летци, намалява боеготовността им, поставя в опасност и отбраната. Това каза лидерът на Б...

Миналата седмица стана ясно, че Министерство на отбраната е изготвило законодателни поправки, които биха позволили българското въздушно пространство да се охранява от самолетите на държави-членки на НАТО. Това се налага заради готвения ремонт на МИГ-овете, които са на въоръжение в българската армия. По думите на военния министър въпрос до дни е финализирането на договорите с Полша за ремонт на самолетите МИГ-29. Руският производител на изтребителите обаче заяви, че Полша няма лиценз да извършва планирания ремонт.

Междувременно след като ГЕРБ подкрепи предложение на депутат от “БСП лява България” за промяна в изискванията за директора на служба “Военна информация”, късно в неделя стана ясно, че избраният само преди няколко месеца Йордан Бакалов е подал оставка, тъй като според новите разпоредби не отговаря на изискванията за заеманата длъжност. От Реформаторския блок призоваха президента Росен Плевнелиев да наложи вето, но за момента от администрацията на държавния глава не са коментирали дали това ще се случи.

Иначе на днешното извънредно заседание на Народното събрание ще се разглеждат пет закона - на първо четене промени в Закона за достъп до обществената информация, изменения в Закона за чистотата на атмосферния въздух, промени в Закона за автомобилните превози, а на второ четене - изменения в Закона за административните нарушения и в Закона за защита при бедствия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика