Няма напрежение в "Шекер махала", твърди Бъчварова

8070
Няма напрежение в "Шекер махала", твърди Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Няма подадени сигнали за етническо напрежение, оценката е за ниско ниво на криминогенната обстановка. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в отговор на въпрос по време на парламентарния контрол за възможно напрежение между българи и роми в пловдивските квартали "Тодор Каблешков" и "Панайот Волов".

Бъчварова обясни, че е предложила за Пловдив проект за наредба, който дава възможност да се наложат "мерки и други норми" за шума, от които се оплакват хората по думите на депутата Славчо Атанасов. Такава наредба е работила в Бургаски регион и дано да има ефект и в Пловдив, каза вътрешният министър.

Бъчварова предлага роми да бъдат назначавани като помощник-инспектори

Министър Румяна Бъчварова представи пред вътрешната парламентарна комисия идеята за обучение на роми в Академията на МВР като част от м...

Румяна Бъчварова заяви и, че до края на тази година се очаква завършване на въвеждането в употреба на интегрирана система за видеонаблюдение. Проведени са и редица срещи с началника на Трето РПУ в Пловдив, заместник-кмета на район „Северен” и ромските лидери от "Шекер махала". За Славчо Атанасов обаче това не е достатъчно, тъй като кметът на Пловдив Иван Тотев, който дойде на власт като кандидат на ГЕРБ, не искал да говори с хората по въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com