Нов протест заради пенсионната реформа - този път пред НС

22539
Нов протест заради пенсионната реформа - този път пред НС
Снимка: БГНЕС

Около 200 души протестират пред Народното събрание с искане за спиране на промените в пенсионната система.

Малко преди 14.00 часа имаше покачване на напрежението, след като шофьор на автомобил препречи движението на бул. "Цар Освободител" и се покатери да протестира върху автомобила си. Скоро след това той беше свален и отведен от полицията, информира БНР.

Бургаските миньори прекратиха протеста си

След 13 часа под земята бургаските миньори напуснаха рудника "Черно море" и прекратиха протеста си. Това стана, след като ръководствот...

Малко след това протестиращите блокираха движението пред парламента със скандирания срещу министъра на финансите Владислав Горанов и искане за незабавно спиране на промените в пенсионната система.

Протестиращите се бяха събрали около 13.00 часа пред Паметника на Цар Освободител. Според хората решението за прехвърляне на част от партидите в частните фондове в НОИ не е в интерес нито на държавата, нито на гражданите. Според тях подобно решение би имало дългосрочни негативни последици и върху финансовата, и върху пенсионната система.

Протестиращите са пред сградата на парламента, пазени от два кордона от полиция.

По-рано финансовият министър заяви, че ГЕРБ няма да оттегли своето предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване и то ще бъде подложено на гласуване в пленарна зала на Народното събрание днес. Управляващите са съгласни между 1 януари и 31 март 2015 година сегашното предложение да бъде подобрено и надградено, но днес предложението ще влезе в зала и ще се гласува, припомня БГНЕС.

Протест пред МС срещу пенсионните промени

На 18 декември от 18 ч. недоволни граждани ще излязат на протест пред сградата на Министерски съвет. Протестът се организира в социал...

Хората на площада носят отново плакати с надписи: "Не сме съгласни!!!", "Долу ръцете от моите пари", "Долу парите от пенсиите!", "Не на кражбата".

Снимка: Архив

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com