Нужен ни е единен стандарт за училищата в София, категоричен е Калоян Паргов

7113
Нужен ни е единен стандарт за училищата в София, категоричен е Калоян Паргов

"За мен празникът на славянската писменост и култура винаги е бил символ на единението на българската нация в духовността и стремежа й за развитие". Това заяви председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов по случай 24-и май. Той присъства на празничното честване при паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Народната библиотека. Депутати от БСП Лява България, общински съветници и представители на Градския съвет взеха участие в шествието, което започна от Президентството.

"Нашата писменост дава идентификация на България в днешния модерен свят, коментира Калоян Паргов. - Днес, повече от всякога, имаме нужда от това самочувствие, което ни дава делото на Кирил и Методий. Единствено духовността и образоваността имат силата да се противопоставят на чалга културата, на липсата на ценности и принципи в нашето общество. Защото само със силен духовно и образован народ можем да имаме онази държава, за която всички мечтаем. 24 май не е празник само на учителите, на хората на писмеността и културата. Той е на всеки българин, който желае да се образова и усъвършенства постоянно".

Корнелия Нинова за 24-и май: Само образованият народ може да изгради силна държава

Депутатът от БСП Лява България Корнелия Нинова се обърна към колегите си в Народното събрание навръх празника на славянската писменост ...

Калоян Паргов коментира и проблемите, които стоят пред българското образование днес. "Факт е, че то не е на желаното ниво и не отговаря нито на нуждите ни, нито на световните тенденции, каза той. - Причините за това не са само икономически. Те са и в изкривените ценности. В София проблемът е дисбалансът между училищата в цетъра и в кварталите. От там идва и ниското качество на образованието на много места. В момента в столицата има шепа елитни училища, които са добре финансирани и напливът от ученици за тях е огромен. А в кварталните училища има недостиг на ученици, съответно - на финансиране и естествено качеството на предлаганото образование в тях е ниско. Това, което трябва да се случи, е да балансираме нивото. Да създадем единен стандарт за всички училища в София, за да може и в центъра, и в кварталите те да създават образовани българчета. Всичко това би се отразило изключително добре на бъдещето на държавата ни. Защото само добре образованите и интелигентни хора имат силите да развиват обществото ни".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София