Орешарски се жалва - паднали са му се най-трудните 100 дни

9655
Орешарски се жалва - паднали са му се най-трудните 100 дни

На моето правителство се падна случаят да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС), съобщи Агенция „Фокус”.

„То беше избрано много трудно, и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това, ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки”, заяви премиерът.
„На първо място засилихме някои социални програми с най-голяма чувствително на обществото, обърнахме внимание на младежката безработица и разработваме специални програми.

СДВР не се нае да каже колко хора протестират в столицата

Не е ясно колко на брой са хората, които протестираха днес в София. Това стана ясно от предаването на Канал 3. Пред медията от СДВР...

Вторите мерки засягат подобряване на бизнес климата и намаляване на административни тежести”, посочи Орешарски, „Предвиждаме демократизиране на цялостния процес. Надяваме се за първите 100 дни някои от тези мерки да бъдат изпълнени, а по други да постигнем съществен прогрес, така че ходът на целия процес от мерки да бъде допълван с оглед на изключително сложната икономическа, социална и политическа обстановка в нашата държавата”, посочи Пламен Орешарски.

Вчера имах добри срещу с председателя Барозу, Расмусен, Ромпой. Обнадежден съм от водените разговори, и ще разчитам на подкрепата на всички лидери на ЕК и нашите партньори за реализиране на такива общностни политики, които да подпомагат и местните политики, добави още Орешарски.

„На предстоящия Европейски съвет в края на месеца две от трите най-важни точки са и в центъра на нашите мерки – проблемът с младежката безработица и усилията тя да бъде смекчена. Другата мярка е свързана с подпомагане на малкия и средния бизнес, за по-лесен достъп до финансови ресурси. Аз много разчитам, че решенията на общностно ниво ще дадат добри предпоставки”, посочи премиерът.

„Поемам ангажимент да подкрепям всяка инициатива, която води до добри резултати за всички”, заяви още Пламен Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com