Панов: Борбата за ВКС не е предрешена

13502
Панов: Борбата за ВКС не е предрешена

Някой трябва да каже, че царят е гол в съдебната система. Трябва да се реже много дълбоко, а не да лекуваме симптомите. Това заяви кандидатът за председател на Върховния касационен съд Лозан Панов пред БТВ.

Той обясни, че имиджовата криза е част от неговата концепция за поста. „Магистрат звучи цинично, защото при това състояние на съд система няма как да не звучи”, коментира Панов и допълни, че в системата не трябва да се лекуват симптомите, а да се търси къде е проблемът.

Христо Иванов не знае да е имало срещи на Бойко Борисов с кандидатите за ВКС

Аз в такива срещи не съм участвал и не мога да коментирам. Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов в отговор на въпрос дал...

Едно от нещата, към които ще се стреми съдия Панов, е това правосъдието да бъде по-отворено. „Когато едно съдебно решение е преминало през сърцето на съдията, не виждам причина да не може да излезе и да го защити”, обясни той.

Панов увери, че борбата за ВКС не е предрешена и никога не би се включил в състезание, което е такова.

За катастрофата, която го накара да се откаже за известно време от борбата за позицията, той заяви, че няма умисъл и става дума за битов инцидент. По думите му доказателство за това е, че човекът, който е привлечен за обвиняем, е този, който го е откарал в „Пирогов”, а не го е оставил да лежи на паважа.

Лозан Панов каза, че инцидентът и това, че дни преди това е загубил баща си, го накарало да преосмисли приоритетите си и да се откаже от надпреварата за ВКС.

"Спасителят" на Лозан Панов всъщност го бил блъснал

Руският гражданин, който е закарал в "Пирогов" съдията от Върховния административен съд Лозан Панов, е човекът, който го е блъснал на п...

След това обаче се случили неща в съдебната система, като скандалът за „гнилите ябълки”, и по тази причина решил отново да се кандидатира. „Този конкурс се наблюдава от Европейската комисия и цялото общество. Не е без значение дали ще има състезание и феърплей, по тази причина се върнах в състезанието”, обоснова се той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com