Петков: Дори и да е имало сигнал за атентата, ще се опитат да го скрият

7097
Петков: Дори и да е имало сигнал за атентата, ще се опитат да го скрият

"Искам да попитам парламентарната комисия: имало ли е сигнал за бомба на летище Бургас ден преди атентата", това каза депутатът от БСП Румен Петков в Бургас. Според него още в началото на годината е имало сигнал за готвен удар срещу израелски граждани у нас.

Депутатът посочи, че ще изиска чрез парламентарната комисия за контрол на ДАНС проверка дали в деня преди, или в деня на атентата на летище Бургас е бил получен сигнал за подготвян терористичен акт, предаде КРОСС.

Държавата даде 10 000 лв. на семейството на загиналия Мустафа Кьосов

10 000 лв. помощ от държавата получи почерненото семейство на Мустафа Кьосов – шофьорът, загинал при атентата срещу израел...

Имам подозрения обаче, че дори и да е имало такова обаждане, ще бъде направен опит този сигнал да бъде заличен, дори и тогава обаче може да се докаже, че подобен сигнал е имало, каза още Петков.

Другата информация, за която Румен Петков има право да настоява е дали е извършено разследване от чужди служби в България, или то е било само за МОСАД.

Социалистът определи действията на институциите в часовете след бомбения взрив на бургаското летище хаотични и некомпетентни. По думите му струпването на толкова много министри на мястото на атентата е било показно изнесено заседание на правителството, което не е довело до нищо.

Той обаче изказа недоумение защо нито веднъж в първите часове нито един представител на Националната агенция по сигурността не се е изказал.

РИА "Новости": Българските медии настояват за участието на Гезали в атентата в Бургас

Независимо от официалното опровержение на две държави, български медии отново твърдят, че автобусът с израелски граждани на летището ...

Според червения депутат причини за атентата са слабите системи за контрол, почти замрялата българска агентурна мрежа в арабския свят и демонстративното заседание на сирийската опозиция в София.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com