Пожарът в мола на "Стамболийски" едва ли е умишлен

15643
Пожарът в мола на "Стамболийски" едва ли е умишлен

Късо съединение в рекламно табло е най-вероятната причина за пожара в мола на бул. "Александър Стамболийски". Това каза началникът на пожарната в София Огнян Методиев.

Версията се потвърждава и от показанията на очевидци, но все още се изяснява дали няма и други причини за пожара.

Mall of Sofia горя (Видео)

Фасадата на Мола на бул. "Ал. Стамболийски" в столицата откъм централния вход горя, предаде БГНЕС. Сигналът беше подаден в 19,25 часа. ...

„Огънят е тръгнал доста високо от фасадата, което предполага, че не става въпрос за умишлен палеж”, каза Методиев. По всяка вероятност не може да се говори за нарочно причинен пожар, но това ще го кажат специалистите, след като минат и направят огледа на светло, тъй като в тъмната част е много трудно да се даде категорично мнение, добави той. Окончателно причината ще бъде ясна, след като приключи огледът и се направят пожарно-технически експертизи, пише Агенция "Фокус".

„Обстановката е спокойна. В момента разследващите екипи са на място и започват да извършват оглед. Представител на Столична община е там. В момента, в който се приключи външният оглед, започва разчистване на тротоара пред мола. От Столична община имат готовност веднага да започнат да разчистват, след като колегите приключат с външния оглед”, посочи Методиев.

Пожарът е загасен в 20:50 ч. снощи, като от съображения за сигурност около мола е имало дежурен пожарен екип. През нощта не е имало ново разгаряне на огъня. В момента около сградата има дежурен екип, за да се гарантира сигурността на гражданите. Молът ще бъде отворен днес – вътре няма никакъв поражения – няма задимяване, няма опушени стени, отбеляза Методиев.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОЖАРА СНОЩИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Сигнал за бомба и в мол "Сердика"

Сигнал за бомба в търговския център "Сердика Център-София" е получен в 10.25 часа на телефон 112, предаде КРОСС. Женски глас е съобщил...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com