Половин София остава без топла вода

9807
Половин София остава без топла вода
Снимка: Thinkstock

От две седмици до месец и половина ще останат без топла вода през лятото част от най-големите столични квартали, предупреди „Топлофикация София" вчера. Причината - дружеството започва смяна на 37 км от топлопроводите си.

Първи от ремонтната програма на парното ще бъдат засегнати кварталите „Илинден", „Хаджи Димитър", „Люлин 10" и „Сухата река".

Къде няма да има вода в София днес

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Манастирска“, кв. „Челопечене“, се налага спир...

За две седмици от 15 август без топла вода ще бъдат и всички квартали, които се снабдяват с топла вода от ТЕЦ „Изток" - „Младост", „Дружба", „Изгрев", „Изток", „Дървеница" и др.

През този период ще бъде направен ремонт в самия ТЕЦ.

Подробна информация за спиранията на водата ще бъдат публикувани по-късно на сайта на дружеството. Дружеството призовава клиентите си да сигнализират, ако забележат нередности при извършването на строително-ремонтните дейности на имейл Remonti2015@toplo.bg.

Според данните на „Топлофикация", ако всяка година дружеството сменя по 37 км от тръбите си, след 22 години ще бъдат подменени всички стари съоръжения. За последните четири години обаче общинската компания не успява да изпълни изцяло инвестиционните си намерения заради липсата на пари. Според отчета на дружеството пред Комисията за енергийно и водно регулиране в периода 2010-2014 г. са изпълнени едва 60 на сто от първоначално заявените инвестиции в нови тръби. През миналата година дружеството не е правило подмяна и затова са се увеличили авариите по мрежата. Тазгодишната подмяна на тръбите се прави с помощ от Международен фонд „Козлодуй". Очаква се проектът да приключи до 2017 г., като парното трябва да смени 100 км тръби. До приключването на проекта всяко лято ще има спирания на топлата вода за определени периоди.

Столична община обяви война на графитите

Столична община планира в близките месеци да стартира масово почистване на паметниците и фасадите на сградите от графити и надписи, изп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com