Преговарят със собствениците на имоти по трасето на Северната скоростна тангента

29603
Преговарят със собствениците на имоти по трасето на Северната скоростна тангента

За да се отпуши строителството на Северната скоростна тангента, Агенция „Пътна инфраструктура" ще сключва съдебни споразумения със собствениците на имоти, предвидени за отчуждаване. Решение за това ще бъде взето на утрешното заседание на кабинета, съобщава правителственият пресцентър.

С него на председателя на Управителния съвет на АПИ ще бъде възложено да проведе преговори за сключване на съдебни споразумения със собствениците на имоти, които са обжалвали размера на определеното парично обезщетение или нямат влезли в сила съдебни актове.

Започват тестовете на проекта за бърз интернет за малките общини

До края на тази седмица започват изпитания на оптичните кабелни трасета по проекта за високоскоростен интернет. Предстои измерване по о...

Имотите бяха отчуждени през 2013 г., но повечето от собствениците им не приеха определената цена и срещу решението са образувани около 360 административни дела. Те са насрочени за разглеждане в периода март-ноември 2015 г., което поставя под риск изпълнението на проекта, чийто срок на завършване е 31 октомври 2015 година. Сключването на съдебни споразумения между страните по образуваните дела ще доведе до прекратяването им и започване на строително-монтажните работи по обекта.

Северната скоростна тангента е обявена за национален обект по смисъла на Закона за държавната собственост и за обект с национално значение по смисъла на Закона за устройство на територията. Трасето е с обща дължина от 16,5 км и преминава през землищата на Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци, Враждебна. С изграждането на този пътен участък ще бъде възможно трансферирането на транзитни потоци от вътрешността на страната в западна посока към Сърбия, а оттам и към Централна и Западна Европа. За обекта е осигурено финансиране със средства от Европейския съюз, като сключеният договор за безвъзмездна финансова помощ е на стойност 234 996 783,89 лева.

В дневния ред на правителственото заседание са включени също предложения за промени три закона и в подзаконови актове, с които националната нормативна уредба се привежда в съответствие с европейската.

 

Русия със сериозен интерес към инфрастрактурата в Гърция

Държавната железопътна компания на Русия притиска Атина с интересите си за закупуване на гръцките железници. Президентът на руските ж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика