Превозвачите готвят блокада на изходите на София в петък

22823
Превозвачите готвят блокада на изходите на София в петък
Снимка: БГНЕС

От 15 ч. на 1 август (петък) всички изходи на София ще бъдат затворени. Това обяви за "Стандарт" Красимир Лалов, зам.-председател на Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП).

Причината за недоволството на превозвачите е заповедта на Агенция "Пътна инфраструктура" от 22 юли, която налага нови ограничения за движението на камиони над 12 тона. В документа пътищата с наложени ограничения за движение на тежките камионите и специализирана техника в петък от 18 до 21 часа и в неделя от 14 до 20 часа са увеличени от 5 първокласни и един второкласен на 12 първокласни и 5 второкласни. Към тях вече са добавени и всички автомагистрали. В новите ограничения влизат второкласните пътища Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, Дебелец - Гурково, Добрич - граница с Румъния и Околовръстен път София, както и много първокласни участъци.

Папазов се мъчи да успокои превозвачите - нямало условия сега да протестират

В момента няма обстановка, която да налага протести на превозвачите. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационн...

С това се изменя заповедта от 12 март 2014 г., която беше дългосрочна и освен с нас беше съгласувана и с пътната полиция, Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ), както и Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, посочи Лалов.

Според него необяснимо е защо се налага ограничение по пътя до Смолян, където няма железница и цялото снабдяване в Родопите с всякакви стоки става само с камиони.

Зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи в ефира на БНР обяви, че причина за заповедта са лобистки интереси: Ние много добре знаем чии са. Нека бъде така любезен г-н Чайков/инж.Стефан Чайков – председател на УС на Агенция“Пътна инфраструктура“- бел.ред./ да каже кой му разпореди да я подпише тази заповед на тъмно. Ния помолихме да я отмени. Иначе в петък ще съобщим чии са интересите.

Очаква се превозвачите да бъдат подкрепени от свои колеги от Пловдив. Те ще прекратят протестите само при едно условие - отмяна на заповедта на АПИ.

Превозвачите готвят протести след 15 юни, ако проблемите продължат

Съюзът на международните превозвачи постави срок до 15 юни на държавните институции, след който предстоят протести. Това стана ясно по ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика