Принудили учителя, танцувал "Харлем шейк" да подаде оставка

7658
Принудили учителя, танцувал "Харлем шейк" да подаде оставка

Технически не бях уволнен, беше ми подложен натиск да подам молбата си за напискане. Това заяви пловдивският учител по английски език Христо Данев, който загуби работата си заради „Харлем шейк” пред БТВ.

След танца той бил поканен на учителски съвет, на който получил 24-часов срок да обмисли своето оттегляне. „Мотивът беше, че съм накърнил престижа на гимназията заради сексуалните движения,” каза Христо Данев.

Harlem Shake – да разтърсим системата!

В началото на месеца голямата част от обществото бе възмутена от клип, на който се вижда как група ученици и техният преподавател се къ...

По думите му, директорката г-жа Киркова искала случаят да не се разчуе, а учителят да напусне „тихо и кротко”. Христо Данев каза, че срещу него е организирана подписка от обединение на училищни директори и технически той няма да може да си намери работа, въпреки уверението на директорката, че няма да му пречи.

Той обясни, че е организирал „Харлем шейк” в Пловдив и събитието не е било свързано само с гимназията, в която работи. Едно момче осигурило камерата за заснемането на танца, второ монтирало записа, а трето го качило в YouTube. „Реших, че посланието е позитивно и хората се забавляват, че може да се идентифицира с детското у всекиго,” спомня си Христо Данев.

Той призна, че част от движенията в танца имат сексуален подтекст, но веднага допълни, че не е давал указания на учениците как да танцуват, защото не е очаквал репресии.

„Причината да говоря прямо е подкрепата на децата и родителите. Виждайки огромното доверие, реших да говоря, иначе щеше да е предателство,” обясни Христо Данев. За приятелството с учениците компенсира ниската заплата от 600 лв.

Съботен Harlem Shake пред общината в Благоевград

Петдесетина младежи се впуснаха в ритъма на "Харлем Шейк", който през последните седмици завладя целия свят, пред сградата на общината ...

Христо Данев разказа, че няма семейство или приятелка, свири на баскитара в две пловдивски хардкор банди, а някои от учениците му ходели и на концерти.

Учителят сподели и история, случила се на дядо му, но подобна на неговата. Като зъболекар в оръжейния завод „Терем” дядото на Данев решил да посети роднини в Гърция, но след посещение в посолството го набедили за чужд шпионин и го задължили да подаде молба за напускане. Въпреки пълната подкрепа на колегите си в завода, той не се върнал там на работа.

В заключение Христо Данев посъветва учениците си да бъдат почтени, работливи и отдадени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com