Прокуратурата работи по сигналите на Янев, Борисов и Бареков

15481
Прокуратурата работи по сигналите на Янев, Борисов и Бареков
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата започна работа по сигналите на Николай Бареков, Бойко Борисов и Яне Янев, предаде БГНЕС.

От държавното обвинение съобщиха тази сутрин, че в понеделник, 28 юли, е постъпил сигнал до главния прокурор от Николай Бареков, председател на ПП "България без цензура". В сигнала се твърди, че на подателя му са били предоставени документи – "архивни извадки от досието" на Бойко Борисов, издадени от "структурни звена на МВР и службите за сигурност", които съдържат данни за извършени престъпления. Николай Бареков е поискал да бъде приет от главния прокурор, за да представи документите, с които разполага. Сигналът е изпратен по компетентност в Софийска градска прокуратура, където е започнала проверка.

Николай Бареков е призован да се яви тази сутрин в градската прокуратура, за да предаде тези документи. Едновременно с това, от МВР ще бъдат изискани съответни данни и допълнителна информация.

По повод изявления пред медии на Николай Бареков за участие на Бойко Борисов в "умъртвяване на знакови лица от прехода", на 28 юли до главния прокурор е постъпила и молба от председателя на ПП "ГЕРБ". Твърденията на Бареков се оценяват като несъстоятелни и се отправя се искане да бъде извършена незабавна проверка и резултатите от нея да бъдат огласени публично. Молбата е изпратена на СГП, за присъединяване към посочената по-горе проверка, с оглед предмета й. Сигнал с такова съдържание е получен от Бойко Борисов и на 29 юли.

Също на 28 юли политическият съвет на РЗС, чрез председателя Яне Янев, е внесъл до главния прокурор сигнал с твърдения за осъществено незаконно финансиране на Николай Бареков и ПП "България без цензура" от Цветан Василев. Сигналът е придружен с копие от ръкописен документ, като се изразява готовност оригиналът да бъде предоставен на органите на прокуратурата.

Проверката по този сигнал ще се извърши в хода на разследването по досъдебното производство, касаещо КТБ АД, уточняват от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика