Протестираха срещу криминализирането на гонките в София

2481
Протестираха срещу криминализирането на гонките в София

Десетки младежи, участници в автомобилни гонки в София протестираха срещу опитите за криминализиране на този вид състезания, информира БНР. Десетки автомобили, повечето, от които, разбира се, тунинговани и преправени се събраха на паркинга до бившата сграда на "Булгарплод" в столичния квартал "Дружба".

„Това е мястото, избрано от участниците в гонките в София, за да изразят своите искания - да бъде направена писта в столицата, където гонките да могат да се провеждат абсолютно легално. Повечето от участниците са млади хора на възраст между 20 и 30 години. На мастото на протеста има и засилено полицейско присъствие, полицаите обаче не проверяват автомобилите на участниците в гонките, които между другото за пръв път излизат легално с имената си, автомобилите и лицата си пред полиция и медии в София.  

Край Варна правят автописта за гонки

Фадроми и валяци вече оформят първите от общо петте трасета на модерната картинг и автописта до стадиона във варненската община Долни ...

На участниците в протеста и на журналистите беше раздадена и писмена декларация с исканията на младите хора. Участниците в този протест настояват да бъдат разграничавани от неразумните шофьори, които предизвикват катастрофи в столицата. Обясняват, че ако бъде изградено място, където да се правят състезания, те ще приемат правилата, които полицията им наложи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София