Протестиращата срещу МВР Борислава: Събличаха ме насред пътя

53630
Протестиращата срещу МВР Борислава: Събличаха ме насред пътя

"Искам да разбера имената на тази жена. Искам тя да излезе и да ми обясни защо направи това. Искам да ми каже защо постъпи така с мен и ме унизи".

С тези думи 20-годишната студентка от Благоевград Борислава Латинова се обърна чрез медиите към служителите в 4-то РПУ в София, където приятели на момичето организираха протест в нейна подкрепа, предаде БГНЕС.

Причината за протеста е скандалната полицейска проверка, станала на 17 октомври около 02:30 часа на булевард "Св. Наум". По думите на Борислава, при обиска тя е съблечена гола до кръста, а неизвестна засега служителка на 4-то РПУ си позволява дори да бръкне в панталоните й. От МВР вече заявиха, че директорът на СДВР е разпоредил проверка по случая. Проверка се извършва и от прокуратурата.

"Каза ми - излизай. Попитах защо, но тя ми каза да не говоря и да излизам. Какво можех да направя? Вцепених се. Опитах се да говоря, но не можех. Приятелят ми се опита да помогне, но тя го избута. Не ми дадоха никакво последващо обяснение - имало убийство предната вечер и по този повод имало патрули, които били длъжни да ни проверят", разказа Борислава. "Казах й, че съм без сутиен, а тя ми каза, че това било невъзпитано. Бръкна ми в панталона и тръгна да го разкопчава, но аз се дръпнах и казах, че няма да ми сваля дънките, след което тя ми бръкна в бельото. Не ми се обяснява натам какво се случи...", добави Борислава.

Момичето е категорично, че не е дало никакъв повод за подобно отношение от страна на служителите на реда. "Нито съм задържана, нито съм имала предишно проблеми с полицията, нито съм се държала грубо, нито сме се заяждали. Не мога да обясня какво се случи на това кръстовище в този момент. След като ме извади от колата ми извади чантата, изсипа всичко и след това започна да ме съблича. Стоях около 10 - 15 минути. Достатъчно, че поне 10 коли да минат и да ми се подиграват. Питаха дали снимаме порно филм, а полицайката се смееше", продължи разказа си момичето. На кръстовището Борислава, приятелят и Мартин и другите две момчета от колата остават около 1 час, след което отиват в районното.

"С удоволствие бих се подложила на детектор на лъжата, стига и полицаите да се подложат. Искам въпросът да се реши, искам тази жена да дойде и да ми каже защо постъпи така с мен", сподели Борислава пред медиите. Тя е категорична, че може да разпознае полицайката. Описва я като 30-35-годишна, с къдрава черна коса и изпито лице.

Мартин - едно то задържаните с Латинова момчета - и Борислава не разполагат с никакъв протокол за обиск. Такъв имат единствено другите две момчета, въпреки скандалният обиск на улицата на Борислава, на който са станали свидетели множество преминаващи по улицата автомобили. "Нямам никакъв документ за обиска, тя дори не ми се представи. Свали ме, пребърка ме, съблече ме, изгаври се и ме докара в районното - не можа да го направи тук, а трябваше да го направи на улицата", каза още 20-годишното момиче. В 4-то РПУ Мартин и Борислава пишат обяснения откъде идват, къде отиват и откъде се познават с други две момчета, но отново не получават документ, който да подпишат като удостоверение, че изобщо са били в управлението в този ден.

Във връзка с медийни публикации, че Борислава е задържана за употреба и притежание на наркотици в миналото баща ѝ Христо разказа, че това категорично не е вярно. Семейството е изискало от МВР справка за миналото на Борислава и е категоричен, че след като я получи ще заведе дело срещу медиите, които не излязат с опровержение на тази информация. Христо Латинов е бивш шеф на имотите на Софийска митрополия и експерт в КТ "Подкрепа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София