Проверява се всичко, свързано с катастрофата при Калояновец

19957
Проверява се всичко, свързано с катастрофата при Калояновец
Снимка: БГНЕС

Проверява се абсолютно всичко, включително и качествен ли е ремонтът. Той, съобразно проверката и докладите, е извършен съобразно техническата спецификация. Всичко е проверено, в момента се води следствие.

Това каза пред журналисти в Пазарджик министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, предаде "Фокус". Според нея участъкът е изпълнен съгласно всички изисквания за безопасност.

Лъже ли следствието за катастрофата при Калояновец, за да защити 35 млн. лева?

Единственото сигурно доказателство какво се е случило с влака, който дерайлира при гара Калояновец, е скоростомерната лента. Според жур...

Министърът допълни, че се очакват резултатите от разследването. Тя допълни, че на този етап не може да коментира разследването. 

„Когато говорим за природни бедствия, като наводнения и така нататък, това е нещо съвсем различно. Трагедията на Калояновец наистина е огромна, но нека оставим разследващите органи да си свършат работата”, каза още министър Ангелкова.

Тя добави: "Ние от министерството сме поели ангажимент разследването да приключи максимално бързо и оказваме пълно съдействие. Аз винаги съм казвала, че ние незаконни действия няма да толерираме, но все още тече процедура и трябва да изчакаме окончателните заключения".

Единственото сигурно доказателство какво се е случило с влака, който дерайлира при гара Калояновец, е скоростомерната лента. Според журналистическо разследване обаче следствието работи с доказателство, което ще даде погрешна експертиза. Причината – има разминаване в данните на скоростомерната лента на влака, което повдига съмнение за фалшификация.

Подменени са доказателства за влаковата катастрофа на Калояновец

Основното доказателство по делото за последната голяма влакова катастрофа у нас - тази на гара Калояновец най-вероятно е фалшифицирано....

На практика липсват две минути – между 19:38 часа и 19:40 часа. При 19:38 часа, т.е. там, където свършва лентата на следствието и когато би трябвало да е станала катастрофата, скоростта е нула. От 19:40 часа обаче скоростта е 60 км./ч. Това поражда сериозни съмнения, че лентата в следствието или е фалшифицирана, или е непълна. Лентата в МВР накланя везната на вината към загиналия при катастрофата машинист Венко Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com