Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил бебе

33751
Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил бебе
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд в Бургас измени наложената на граничния полицай Костадин Стоянов мярка за неотклонение на домашен арест. Въззивният съд установи, че не са налице всички изисквани от Наказателно-процесуалния кодекс предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него.

Делото в Апелативен съд – Бургас е образувано по жалба на Стоянов и неговия защитник срещу определение на Окръжен съд – Бургас от 13 септември, с което му бе взета мярка за неотклонение задържане под стража, обясняват от съда.

Шофьор с 2,40 промила алкохол спрян след запой в квартал Сини камъни

Мъж на 50 години бе задържан в Сливен след 2,40 установени промила в кръвта му. Той е бил спрян в квартал "Сини камъни" в Сливен. Малк...

Съдия Георги Кошничаров обяви, че няма доказателства, че 36-годишният полицай ще се укрие или ще извърши друго престъпление, информира Дарио радио.

Прокуратурата определи трагичния инцидент в Крушевец като „особено тежък случай", подчертавайки, че Стоянов е шофирал след употреба на алкохол, качвайки автомобила на тротоара, в пешеходна зона.

В съдебната зала полицаят заяви, че не може да обясни причината за катастрофата: „Може би е техническа повреда, колата тръгна наляво“. Пред журналисти той отказа коментар.

Пред съдебната палата в Бургас се бяха събрали десетки негови приятели, дошли да го подкрепят, информира bTV.

„След сблъсъка той е слязал, видял е, че количката е отдолу, изкарал е детето, изкуствено дишане, видял е , че няма пулс и че не диша, подал го е на майката и е звъннал на 112 и е стоял през цялото време там. А това че е бил пиян, че е залитал и системно е пиел са пълни глупости. Държал се е неадекватно, но в тази ситуация кой ще се държи нормално? Няма кой да се държи нормално, това е трагедия и за двете страни”, коментираха приятелите му.

Пиян шофьор паркирал върху човек, убил го на място

Пиян шофьор паркирал върху човек, убил го на място, съобщи Петел. 63-годишен пиян водач на „Фолкваген Поло” е убил на мяст...

На 11 септември тази година лекият автомобил, шофиран от Стоянов, се качи на тротоара в бургаското село и притисна количката, в която седи 11-месечното момиченце Красимира.

Трагедията е станала малко след 9,00 часа на пътя, през който минава трафика от Бургас към Малко Търново. В това време майката е била в магазин, който се намира в непосредствена близост.

На следващия ден (12 септември) бащата на загиналото момиченце Красимир беше категоричен, че Стоянов редовно се е напивал, бил е и пиян вчера и трябва да си понесе наказанието.

Граничният полицай Костадин Стоянов, който преди два дни прегази и уби 11-месечната Красимира в бургаското село Крушевец, е изпил половин литър вино, преди да се качи зад волана. Това стана ясно по време на изслушването по мярката му за неотклонение в Бургаския окръжен съд.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com