Рекордно количество канабис откриха полицаи от Сандански

7534
Рекордно количество канабис откриха полицаи от Сандански
Снимка: БГНЕС

Огромно количество канабис - над 9 тона, откриха полицаи от РУ - Сандански. Рано тази сутрин, полицейските служители извършили проверка в местността "Струма", в землището на с. Лешница, община Сандански.

В обезлесен участък, публична държавна собственост, са намерени и иззети зелени, тревисти растения с общо тегло около 9225 кг., съобщиха от МВР. При полевия наркотест проба от откритите насаждения реагирала на канабис. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление, работата по случая продължава. Акцията е продължение на рутинните действия на ОДМВР - Благоевград за противодействие на култивирането и разпространението на наркотични вещества.

Почти 8 кг канабис бяха иззети вчера от полицаи от РУ - Сандански. На 3 август те предприели проверка на нива в землището на с. Левуново, стопанисвана от К.М. /77 г./ от селото. В имота полицаите открили 18 зелени, тревисти растения, общо около 7 кг, реагирали положително на канабис. При допълнителна проверка в двора на временна постройка в същото село, стопанисвана от К.М., проверяващите намерили и торбичка с около 850 г канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 август при проведена специализирана полицейска операция служители на ГПУ-Петрич са открили в землището на с. Чурилово наркотично растение, наподобяващо канабис. При извършения оглед са намерени 50 корена с височина от 1,50 до 2 м. с общо тегло – 54,5 кг. зелена маса. При извършения наркополеви тест растенията реагирали положително на канабис. Образувано е досъдебно производство в ГПУ Златарево, работата по случая продължава.

От пресцентъра на МВР съобщават и за това, че ГДБОП е основен партньор в продължително и прецизно разследване, в резултат на което е разкрита организирана престъпна група, осъществявала незаконно производство и разпространение на цигари без акцизен бандерол на територията на Полша. Действията по разследването, проведено от служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", съвместно с Гранична полиция на Република Полша и в координация с Европол , са продължили в рамките на три месеца.

В хода на операцията е разкрита нелегална фабрика за производство на цигари в град Мисловице, близо до Катовице, Полша. На място, в процеса на производство са задържани 5-ма души - четирима полски граждани и един румънец. При проведените действия по разследването са установени две професионални поточни линии за производство на цигари от марките "PRINCE", "MG" и "WEST". Според експерти, само една от поточните линии в рамките на осем часа произвежда един милион къса цигари. Иззета е готова продукция в размер на 1 418 060 къса цигари общо от трите марки, около 3200 кг нарязан тютюн, голямо количество суровини и материали за производство, заготовки за опаковки на стекове, кутии за цигари. Според събраната към момента информация, готовата продукция е била предназначена за Великобритания и Норвегия. Предотвратените щети са за около 850 000 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград